Mörkö
BH, HK3, EK2, JK2, TK1, FIN & EST MVA, PMV-05, V-06, V-08
Nambygo Ik ben Idefix


Voittaja -06
foto: Paula Heikkinen-Lehkonen
foto: Riikka Stenlund
foto: Riikka Stenlund


TERVEYS:

UUTISIA:Paimenessa. Kesä 2006


Mörkö 3.7.05

foto: Riikka Stenlund, 3.7.2005


Mörkö Mörkö

foto: Katja Kiiltomäki


Idefix 28.05.04 Idefix 19.06.04


25.5. Heti pentutestin jälkeen kirjattuja ajatuksia.

Idefix oli testin ainoa yllätys. Porukassa se on reipas ja rohkea, välillä tuntuu, että se on porukan "kingi". Mutta kun se otettiin laumasta pois, vieraaseen paikkaan ja vieraan ihmisen testattavaksi, oli sen itseluottamus tiessään. Testin mukaan se tarvitsee omistajakseen varman, jopa rempseän ihmisen, joka ei lähde mukaan sen mahdollisiin hömpötyksiin ja joka osaa kuitenkin tukea ja kannustaa sitä!
Sillä on taistelutahtoa (vaikka ei näkynyt testissä) ja se on hyvin ahne, joten eväitä myös kouluttamiseen löytyy. Suomen mestaria ei tästä koirasa varmaankaan tule. Agility, toko ja jäljestäminen ovat luultavasti sille omimpia lajeja. Haku, viesti... jne., missä se joutuu toimimaan yksin, eivät ehkä ole sille niin hyviä? Onnellisimmillaan se on ainoana koirana tai hyvin kiltin koiran kaverina, mahdollisesti ns. kotikoirana. Joka tapauksessa se tarvitsee paljon kokemusta, mutta ainoastaan positiivista kokemusta!
Näin ainakin testin valossa... Mutta kuten Hanna sanoo:
Tämä testi on vain suuntaa antava. Pennun lopulliseen luonteeseen vaikuttavat kasvatus- ja elinympäristö joko negatiivisesti tai positiivisesti. Testin avulla on tarkoitus löytää mahdollisimman hyvin yhteensopivat pentu ja omistaja.

31.5. Takana viikonlopun Nambygo-leiri

Idefix yllätti jälleen. Nyt se oli reipas ja rohkea. Ei ujostellut vieraita ihmisiä eikä pelännyt vieraita paikkoja, metsässä se oli kuin kotonaan. Vieraiden koirien joukossa se oli todella rohkea, ei edes suuri mustaterrieri pelottanut kauheasti. Mikähän lie totuus tämän koiran luonteesta...
Kävimme mm. metsässä haku-reenien yhteydessä syömässä makkaraa, makkararingissä siis. Haki kaikilta ihmisiltä herkkuja, jopa reippaammin kuin Ida-siskonsa.