Airedalenterrieri Lilli ( 16.4.1993 - 18.8.2005 )

Lilli on enää muistoissamme.

Alla Lillin mietteitä vuosien varsilta. Tänne ne kirjasin 10-vuotispäivän kunniaksi. Enkä näe mitään syytä, etteivät ne voisi tänne jäädäkin. Lilli oli tärkeä osaa laumaamme, sen paikkaa on vaikea täyttää...On paikka, johon koira on parasta haudata.
Jos hautaat koirasi sinne, se tulee luoksesi läpi Tuonelan sumuisen rajan, pitkin tuttuja polkuja, ja vaikka tusina muita koiria kulkisi kanssasi, ne eivät murisisi sille, eivätkä yrittäisi estää sen mukana oloa.
Sellaiset ihmiset, jotka eivät ole todella omistaneet koiraa, eivät ymmärrä sinua. Hymyile heille, sillä tiedät jotain, mikä heiltä on kätketty ja mikä todella on tietämisen arvoista.
Paras paikka, mihin koiran voi haudata, on haudata se omaan sydämeensä.

(Keith Cronchey, National Dog)


MINÄ


Lilli,

Lilli
Hiuhaun ÄllitälliMinä olen Lilli, tämän lauman ehdoton kunkku, siis POMO. Laumaan kuuluu nykyään epämääräinen joukko paimenkoiria. Minä en niistä kauheasti pidä, mutta koska ne täällä asuvat, on ne siedettävä. Ensin tuli yksi ja sitten tuo (hävytön) tekaisi vielä pennutkin!

Tällä sivulla kuitenkin puhutaan minusta, airedale Lillistä ja esitellään harrastuksiani. Alla olevissa kuvissa olen suosikki-harrastuksessani, VEPESSÄ. Se tarkoittaa vesipelastusta, jos joku nyt sitä ei tiedä. Minä olen siinä hyvä!
Kaikki koirat eivät osaa hypätä laiturilta veteen. Mutta minäpä osaan hypätä vedestä laiturille! Katso vaikka alimmaista kuvaa.


vepe vepe vepe vepeAgility kuuluu myös suosikki harrastuksiini. Siinä olen ykkösluokkaa! Vielä yli 60 kilpailun jälkeen olen edelleen ykkösluokassa. Tähän ei moni koira pysty.
Näissä kuvissa esiintyy Karskit Karvakuonokaunottaret. Varsinkin Matti on kaunotar? Kuvat on otettu Agirodussa, joinain vuosina. Kuuluin ko. joukkueen kantaviin voimiin useana vuonna. Mamma kyllä sanoo, että ihme, ettei minua heivattu sieltä aiemmin ulos. Omituista!

Agirotu, Agirotu,

Katsokaa mikä loikka, en minä kaikkia rimoja tiputellut.

LilliJa olen minä joskus ollut palkinnoillakin.

Lilli


Lisää kuvia albuumistani. Purjehdus kuului myös harrastuksiini nuorempana. Hymyilevä tyttö kuvissa on Suvi. Nyt, vanhempana Suvi on harrastanut kanssani agilityä. Mutta mamma pilasi senkin. Ajatelkaa nyt: hankkii meille hylkäyksen, vaikka ei ole edes radalla! Huutelee jotain kehän laidalla (ei kai kuitenkaan hävyttömiä?), minkä vuoksi tuomari puhalsi pilliin.

Oikealla alhaalla olevassa kuvassa olen minä - se kaunis ruskea koira - ja Nella, se omituinen, melkein musta paimenkoira, joka asuu meillä.

vepe vepe vepe vepeKaikki kuvat ovat Lillin fotoalbumista. Enkä enää muista, kuka minkäkin kuvan on vuosien varrella ottanut. Kuvaajina on ainakin ollut Ansu Leiman (vepe-kuvat) ja Eila Uusi-Kouvo (leiri-kuvat). Jos joku haluaa, että otan hänen ottamansa kuvan pois sivuilta, teen sen välittömästi, kun kuvan ottaja pyytää.

Kiitokset valokuvaajille!