MEEVALLER A-pentue

(3. meillä syntynyt pentue)
Meevaller Adfundum eli Iiro

Meevaller Alfredjkwak eli Aku

BH
Meevaller Amulet eli Tinka

(C.I.B.) FI & LT MVA
Meevaller Amusant eli Hupi

BH, FI MVA
Meevaller Applaus eli Uska

BH, FI MVA, JV-07, V-10
Meevaller Aureool eli Ärri

BH, NORDJV-07, V-09
Meevaller Avondster eli Laku


Pikkupoika terhakkaana Väsyttää Jauhelihaa, nam


Kuvia koko porukan yhteisestä ulkoilusta. 3.2.07 laumaan kuului neljä pentua, kaksi aikuista urosta ja pentujen emä sekä "mummukoira".

Kuvassa koko lauma (4 aikuista ja 4 pentua) helmikuussa

Nella ja lapsen lapset

Inno, Iivari, pentu ja Onni

Mitäs me pojat. Iivari ja sininen poika

punainen tyttö

Sukutaulu

Pennut ulkona -video

pentutesti


Pentueen isä: Svonko, FINUCH SUCH & NUCH DKUCH INTUCH & NORDUCH KORAD Tjh LPI LPII SV-06 KBHV-07 Roughrags Faust

fotos: Monica Ehn


Pentueen emä: Onni, INT & FIN & N & EST & RUS & DK MVA NEVSKIYV-04, BH HK3 Nambygo Frau Fortuna

fotos: Jaana Hakola, Jari Nevalainen, Taina KorhonenTapaaminen Uppsalan kosteassa syyssäässä:

Svonko
PENTUPÄIVÄKIRJA:
06.10.2006 Onni on astutettu. Sopiva uros löytyi Ruotsista.
08.11.2006 Ultran mukaan pentuja on tulossa.
03.12.2006 Pennut syntyivät: 2 potraa poikaa ja 5(6) sievää tyttöä. Valitettavasti suurin tyttöpentu ei hengittänyt. Se syntyi viimeisenä eikä Onni ilmeisesti jaksanut ponnistaa sitä maailmaan riittävän nopeasti.
12.12.2006 Tähän asti kaikkien pentujen painot ovat nousseet tasaisesti, mutta nyt toisen pojan painon nousu oli vain 6 g, muuten kaikki vaikutti olevan ok.
14.12.2006 Porukan suurimmasta on tullut pienin. Mikähän sillä on vikana? Kurkku on joka tapauksessa kipeä, turvoksissa. Eläinlääkärikään ei osaa sanoa onko kyseessä kasvain/epämuodostuma. Hän määrää kuitenkin antibiootit, jospa se olisi kuitenkin jokin tulehdus.
15.12.2006 Poika voi paremmin! Joudun kuitenkin järjestämään sille edelleen "privaattiruokailua" ja antamaan lisäruokaa ruiskulla suuhun, koska se ei pysty imemään, jos se jää "kasan alimmaiseksi". Kun se saa syödä rauhassa se pystyy imemään, vaikka pitääkin välillä hengitystaukoja.
16.12.2006 "Ruskealla" tytöllä tuntuu turvotusta kurkussa, ehkä myös "keltaisella" ja "valkoisellakin". Siispä lääkäriin, mikä olikin melko hankala operaatio lauantai-päivänä. -> Neljä pentua antibioottikuurilla ja Onnikin varmuuden vuoksi, vaikka se vaikuttaa olevan täysin terve. Kaikkien painot nousevat kuitenkin hyvin. En ole antanut lisäruokaa, mutta vuorottelen pentuja emon nisille, jotta sairaat saavat syödä rauhassa. Ne imevät, pikkupoikakin, ihan hyvin, mutta välillä jotuvat pitämään huilaustaukoja, koska hengitys ei oikein kulje.
19.12.2006 Sairastuneiden (paitsi valkoisen) kurkkuun on muodostunut selvä paise. Pikkupojan paise puhkesi yöllä. Kahden muun paise puhkaistiin eläinlääkärissä. Antibiootti vaihdetaan.
22.12.2006 Käytin potilaat varmuuden vuoksi lääkärissä, vaikka kaikkien kunto on jo hyvä, mutta kun epäilen, että jouluna on vaikea päästä eläinlääkäriin. Lääkäri vahvisti oman näkemykseni: kaikki ok, turvotusta ei ole enää kenelläkään. Nyt voidaan alkaa rauhassa viettämään joulua!

Taudin aiheuttaja ei selvinnyt. Kyseessä oli joka tapauksessa bakteerin aiheuttama nielutulehdus. Olen kuullut, että eräällä kasvattajalla samanlaisen rumban aiheutti ihmisestä tarttunut ja ihmisillä angiinaa aiheuttava bakteeri. Tiettävästi meillä ei kuitenkaan ole käynyt ketään angiinaa (tai mitään muutakaan) sairastavaa henkilöä. Vaikka edelleenkin kyselen mielessäni "Miksi?", niin olen erittäin onnellinen, että kaikki kääntyi hyväksi. Potilaita ei käytöksestä tai koosta voi erottaa niistä, jotka eivät sairastuneet.


21.01.2007 Pennuille tehtiin ns.pentutesti
26.01.2007 Käytin molemmat pojat sekä Avondsterin ja Amuletin silmäpeilauksessa. Pennuille tehtiin myös terveystarkastus ja laitettiin mikrosirut. Kaikkien silmät olivat kunnossa: ei HC-, PRA- tai RD-muutoksia. Gonioskopia voidaan tehdä vasta myöhemmin, noin ½-vuotiaalle koiralle. Muutenkin pennut olivat terveitä.
27.01.2007 "Iiro" muutti Kiiminkiin.
28.01.2007 "Tinka" muutti Joensuun lähelle ja "Laku" Inkooseen.
29.01.2007 Loput pennut pentutarkastuksessa, peilauksessa ja sirutuksessa. Myöskään näillä ei ollut HC-, PRA- tai RD-muutoksia.
25.02.2007 Punainen tyttö muutti Mörkön kaveriksi.
06.04.2007 Applaus muutti Hämeenlinnaan.
08.05.2007 Poju muutti Perttulaan. Nyt ovat kaikki pennut omissa kodeissaan.